24ste Clubkampioenschap VHGS

tijdens de jaarmarkt van Bogaarden (Molenstraat 31 Bogaarden – Pepingen)
2019 – Alles staat klaar voor morgen 21/7/2019 : we zijn er klaar voor !

Keuring van geiten/melkschapen zonder gezondheidsattest tijdens de jaarmarkt in Bogaarden, met tentoonstelling van bijzondere schapen- en geitenrassen

Ons clubkampioenschap staat open voor alle leden van de vereniging met de volgende rassen (het hoeven geen stamboekdieren te zijn, maar er wordt uiteraard wel naar de geldende standaard per ras gekeurd) : witte melkgeit, hertkleurige geit, bonte geit, toggenburger geit, anglo-nubische geit, dwerggeit, angora geit, boergeit & Belgisch melkschaap.

De wedstrijd begint om 10 uur (de dieren dienen ter plaatse te zijn om 9 uur). Elk dier dat deelneemt aan de wedstrijd ontvangt een aanwezigheidspremie van € 5. Er worden reeksen voorzien voor lammeren, jaarlingen en oudere, zowel mannelijke als vrouwelijke dieren. De deelnemende dieren dienen minimum 3 maand oud te zijn op de dag van de wedstrijd.

Heb je dieren waarvoor er geen keuring voorzien is, dan kan je deze dieren ook enkel tentoonstellen. Je hoeft dus niet noodzakelijk mee te doen aan de keuringen. We vragen je wel om eveneens in te schrijven via het inschrijvingsformulier met vermelding : ‘Ik wil mijn dieren enkel tentoonstellen’.

Per ras kan het bestuur de vergoeding tot maximaal 8 tentoongestelde dieren beperken. Het is de bedoeling dat er zoveel mogelijk verschillende rassen tentoongesteld worden. Voor de fokker van dergelijke rassen is het een uitstekende gelegenheid om zijn ras in de kijker te zetten en om eventueel contacten te leggen met andere fokkers of liefhebbers van het ras. Voor elk tentoongesteld dier voorzien we dezelfde vergoeding als de dieren die deelnemen aan de wedstrijden. Vermeld bij de inschrijving wel over welk ras het gaat en hoeveel dieren je inschrijft.

Inschrijven kan tot 10 dagen voor de wedstrijd. Stuur een mailtje naar patrick@vhgs.be en dan ontvang je het inschrijvingsformulier en het wedstrijdreglement.

Indien er in een reeks meer dan 12 dieren ingeschreven zijn dan kan deze reeks worden opgesplitst per leeftijd. Indien er voor bepaalde rassen te weinig interesse is (bv. maar 1 fokker), kan het bestuur beslissen om maar 2 reeksen te voorzien : 1 reeks vrouwelijke dieren en 1 reeks mannelijke dieren. Tevens kan het bestuur beslissen om de dieren eventueel enkel tentoon te stellen indien er onvoldoende rasvertegenwoordigers aanwezig zijn.

Per ras waarvoor er een wedstrijd wordt gehouden zijn er per reeks 3 naturaprijzen voorzien voor de eerste 3 dieren. Uit alle reekswinnaars worden de dagkampioenen verkozen (geit/bok/geitlam/boklam), en dit over de verschillende rassen heen.

Voor de dagkampioenen, zowel bij de lammeren als bij de volwassen dieren, voorzien we voor de 3 best geplaatste dieren een beker en een geldpremie (15 euro voor de eerste, 10 euro voor de tweede en 5 euro voor de derde)

Om het voor de bezoekers en de nieuwe deelnemers mogelijk te maken de wedstrijden zo goed mogelijk te volgen, stellen we een plastiek nummertje voor elk dier ter beschikking. Het is de bedoeling dat de dieren dit nummer goed zichtbaar dragen bij het betreden van de ring, ook tijdens de afkampingen van de dagkampioenen en de verkiezing van de mooiste uier. Dit maakt het trouwens ook voor de ringmeesters veel gemakkelijker om de uitslagen te kunnen noteren.

De keurmeester(s) zullen alle deelnemende dieren die in de ring staan bespreken. Op die manier leer je meer over de manier waarop er gekeurd wordt en de vereisten die aan een geit of schaap worden gesteld.

We hopen zoveel mogelijk deelnemers en dieren te mogen verwelkomen.

Sfeerbeelden 2018
Raskampioenen volwassen vrouwelijke dieren + mooiste uier
Melkwedstrijd voor kinderen en volwassenen.
Raswinnaars volwassen mannelijke dieren en lammeren (vrouwelijk en mannelijk)

Reacties gesloten.