Wie zijn de mensen die achter de schermen van VHGS?

Patrick Vermeire

Voorzitter / stamboekverantwoordelijke
Hooglaan 1 – 9630 Zwalm – 0460/976.899
e-mail : patrick@vhgs.be

Patrick is geboren in 1960, is vader van Stijn, Lien en Sander en opa van Noraly, Yasmine en Salam.
Hij startte in de jaren ’80 met een aantal ‘witte’ schapen maar schakelde na een paar jaar over naar Blue de Maine stamboekschapen.
In 2002 kwamen daar de eerste Ouessantjes bij en zo leerde hij de VHGS kennen. Sinds begin 2006 maakt hij deel uit van het bestuur van de vereniging.
Naast ‘de Zwalmhoeve’, stamboek-fokkerij van Ouessant dwergschapen, heeft hij ook enkele bijzondere schapenrassen.

Frank De Smedt

Secretaris, verantwoordelijke internetsite
Dries 31 – 1745 Mazenzele – 052/35.81.43 – 0476/29.41.31 
e-mail : frank@vhgs.be  

Frank is geboren in 1963, gehuwd met Bertilla De Decker en vader van Jeroen en Lara. Door zijn interesse voor computers is hij de geknipte man voor zijn functie binnen het bestuur. Hij heeft sinds een twintigtal.jaren geiten, de eerste jaren waren dit dwerg-, witte- en toggenburgergeitjes, maar sinds een 20-tal jaar zijn het uitsluitend witte melkgeiten, al kwamen er sinds enkele jaren terug een paar toggenburger geitjes bij. Als standaardfokker is hij steeds op zoek naar informatie om de kwaliteit van zijn geiten te verbeteren en hun verzorging te optimaliseren.
Zijn eigen website kan je via deze link bekijken.

Tom Tavernier

Penningmeester
Schaperstraat 55 – 9820 Lembergen – 09/231.27.24
e-mail : tom@vhgs.be

Tom is zeker geen onbekende in het geiten- en schapenwereldje.
Al van kindsbeen af heeft hij geiten en sinds jaren neemt hij met z’n geiten 
deel aan heel wat jaarmarkten en keuringen. Hij is ook één van de laatst gevormde keurmeesters en weet dus wel één en ander over het uiterlijk van een geit. Naast geiten heeft hij ook enkele Bleu du Maine schapen. 
Samen met zijn echtgenote Ann, hun zoontje Jasper en dochtertje Jolien zullen we hen nog meer dan vroeger op onze activiteiten zien, want Tom heeft begin 2012 besloten om ons bestuur te vervolledigen. Hij zal vanaf nu dus ook achter de schermen meewerken aan de verdere uitbouw van onze vereniging.


Voorstelling ere-bestuursleden

Jo Hendrickx  

Jo werd in 1951 geboren en werkte op de kerncentrale in Doel. Hij is in 1983 begonnen met een ‘wilde geit’, maar is vrij snel overgegaan op stamboekdieren.
Zowel Toggenburgers heeft hij met succes gefokt, een tijdje zelfs Anglo-Nubische.
Nog even vermelden dat Jo al meer dan tien jaar lid is van het technisch comité van de Wilrijkse Geitenstoet.

Laurent Van den Bossche

Laurent is gehuwd met Gerda en vader van Sara en Evy. Begin de jaren ´80 kreeg hij een hertengeitje van een vriend. Een jaar later werd dit vervangen door een eerste witte geit. Toen hij een paar keuringen bezocht en daar vernam dat er een stamboek voor geiten bestond, kwamen er al vlug witte stamboekgeiten in de plaats. De stap naar deelname aan keuringen werd genomen en na een wat moeizaam begin werden de eerste prijsjes in de wacht gesleept. De fokkerij ging in stijgende lijn en de dieren van de Biesthoekfarm kregen goede bekendheid.
Samen met enkele vrienden stond hij aan de wieg van de Vlaamse Hobby- fokkers, waar hij tijdschriftverantwoordelijke werd.

Roland Van Eyndhoven

Roland was de oudste van het bestuur en hij stond mee aan de wieg van de Vlaamse hobbyfokkers van geiten en schapen. Van in het begin heeft hij altijd enorm begaan geweest met het wel en wee van de vereniging. 
Hij was ook bijna 20 jaar een gepassioneerd fokker van geiten, en werd voornamelijk als fokker van Anglo-Nubische geiten heel bekend in het geitenwereldje.
Meer info over Rolands nieuwe passie lees je op zijn website
www.rolandskoi.be

Peter Beeckmans

Reeds in de jaren tachtig was Peter als fokker van Toggenburgergeiten actief, weliswaar niet op grote schaal maar toch genoeg om zich stilaan voor het verenigingsleven van de geitenwereld in te zetten.
Hij is dan ook van na de oprichting van onze vereniging in het bestuur vertegenwoordigd geweest.  

Joris Broes

Joris was ook van in het prille begin actief in de vereniging. Hij was jarenlang verantwoordelijk voor de stamboekwerking. Naast fokker van zwartbles-schapen heeft Joris een nieuwe passie gevonden in het schapendrijven. Met zijn Border Collies doet hij mee aan menige wedstrijd.  

Kris Vermeersch

Kris werd geboren in 1969, is gehuwd met Heidi en papa van Fran.
Vroeger had hij wel al eens wat schapen, maar sinds 2000 legt hij zich toe op het fokken van zwartblesschapen. Kris ging dan ook naar vele tentoonstellingen en opendeurdagen, zowel in België als in Nederland. Omdat hij altijd al bewondering had voor wat de mensen binnen de VHGS doen voor de schapen- en geitenfokkers in het algemeen heeft hij besloten om zijn steentje bij te dragen om de vereniging verder uit te bouwen. Wegens zijn drukke professionele activiteiten is hij hiermee echter begin 2012 moeten stoppen, maar hij draagt onze vereniging nog steeds een bijzonder warm hart toe !

Kurt Selleslagh

Kurt is geboren in 1972, gehuwd met Chantal Van Gucht en samen hebben ze een zoontje Brent en een dochtertje Mina. Naast schrijnwerker is hij veelal bezig met zijn dieren. Reeds in 1987 kocht hij zijn eerste 2 Bleu Du Maine-ooien. Dat was het begin van een steeds groter wordende hobby. In september 2005 kocht hij de voorloper van de BDM, namelijk de Wensleydale en hoopt hiermee dezelfde resultaten te behalen.
Ondertussen lopen er nog vele andere rassen bij hen.