Recepten met geitenvlees

Geitebout op zijn engels

Benodigdheden : 1 geitebout van ongeveer 2 kg., mosterd, pepermuntbladeren, 1 teentje knoflook, 1/4 selderijknol, 2 winterwortelen, 2 uien, 2 laurierbladeren, peper, zout, 3 eetlepels zure room

Bereiding : De geitenbout goed wassen en afdrogen. Met gekneusde muntbladeren inwrijven en dun met mosterd bestrijken. De bout in de pan leggen en licht bruinen, aan beide zijden.

De schoongemaakte, zeer fijn gesneden soepgroenten toevoegen, deksel op de pan zetten en op een zeer klein vuur laten staan. Na 1 uur de bout omkeren en nog eens met gesloten deksel 1 uur verder laten gaar worden.De geitenbout uit de pan nemen en warm houden. Voor de saus lengt u het braadvocht aan met water, terwijl u met een garde flink roert, kruiden met zout en peper en vermengen met 3 eetlepels zure room. Het been uit de bout verwijderen (dit kan ook voor de bereiding gebeuren) het vlees in plakken snijden en serveren. De saus (muntsaus) erbij serveren.